Zo gebruik je make-up voor kleine, diepliggende of uitpuilende ogen

Je kan kleinere ogen groter laten lijken, uitpuilende ogen wat dieper liggend laten liggen als je de juiste make-up toepast.

Kleine ogen

Als dit je probleem is, lijkt het alsof er weinig ruimte is tussen de bovenkant van je oog en je wenkbrauw. De oplossing is dus om die ruimte groter te laten lijken, door een lichte kleur op het ooglid aan te brengen.

Breng een donkere kleur aan in de holte of vouw aan de zijkant van je oog en breid dit iets verder uit om het wat uitgestrekter te laten lijken. Breng donkere eyeliner aan de buitenkant van de ogen en smeer dit wat uit. Gebruik ten slotte een highlighter op het harde gedeelte onder je wenkbrauw.

Diepliggende ogen

Bij deze ogen lijkt de ruimte tussen oog en wenkbrauw vaak wat over te hangen. Breng een lichte kleur aan op het ooglid en een highlighter op het harde gedeelte onder de wenkbrauw. Gebruik een donkerder kleur oogschaduw aan op de rand van de oogkas die je iets verder aan de buitenkant van je oog laat doorlopen.

Gebruik heel weinig eyeliner voor een dunne lijn langs 2/3 van het onderste ooglid tot aan de buitenkant.

Uitpuilende ogen

Gebruik een donkere kleur oogschaduw en verspreid deze over het ooglid. Gebruik nooit lichte of metallic kleuren. Begin aan de buitenkant van laat het in de richting van de binnenkant vervagen.

Breng eyeliner aan op de rand boven het oog en veeg deze uit. Gebruik highlighter onder de wenkbrauw. Breng als je wilt met oogpotlood wat kleur aan op de binnenste rand van je ooglid, zodat de ogen wat kleiner lijken.

Wil je graag de juiste technieken aanleren om deze oogcorrigerende tips te kunnen toepassen, schrijf jezelf dan in op één van onze Make-Up workshops. Onder professionele begeleiding kan je hiermee aan de slag en word je stap voor stap begeleid.